Adventures of Stevie V-Dirty Cash(Money talks)(1990)


Begin 90’s hadden we de  Adventures of Stevie V. Steve Vincent, zo heet die gast volledig, scoorde meteen een van de eerste hits van de jaren’90.

Bijna Eurodance

Het nummer was in eerste instantie op een zolderkamertje in elkaar geknutseld. Hoewel de avonturen van Steve centraal stonden, bestond de act behalve uit Steve ook uit Mick Walsh en Melody Washington. Laatstgenoemde nam de zangpartijen voor haar rekening, Steve de raps en Mick was het muzikale genie achter de schermen. Ja inderdaad, dit had al een beetje de vorm van een latere Eurodance-act, alleen klonk het muzikaal meer richting de ’80’s en was het meer een voorproefje van wat we nog konden verwachten in de ’90’s.

Stripalbum

Naar aanleiding van de groepsnaam wilde Stevie en Mick een gelijknamig stripalbum uitbrengen, maar de act verdween weer net zo snel als het was gekomen. Ok, ‘Body language’ was nog een laatste poging en in de UK ging het zoals vaker met Britse acts nog even verder. Maar hoes’t nu met de drie? Mick woont tegenwoordig in New York als succesvol dj, Melody bracht nog de solosingle ‘Love Gone Wild’uit en Steven Vincent is leraar muziektechniek in Engeland.

Remix

De act bleef in 1990 achter, maar de plaat dook daarentegen nog vaak op. Eerst nog als remix ,later door de in Engeland razend populaire Dizzee Rascal. Hij nam het nummer drie jaar geleden nog op zijn eigen manier op. Hoewel het nummer wel aardig scoorde op downloads, wist de plaat het oorspronkelijke succes niet te overtreffen. Ach, shit happens, hij heeft er even wat dirty cash aan overgehouden.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s