Grof geschut-Moe(1999)

Laten we het eens hebben over  Maud. Wie? Dat was de zoveelste deelneemster aan Idols, tweede in 2004 en hedendaags voetnootje. Een van haar pogingen daar was het nummer ‘Moe’. Geweldig nummer, goede tekst, leuke melodie… Maar net als dat al die legio deelnemers aan talentenjachten: Dat kan nooit van Maud zelf zijn. Klopt, deze was van Grof Geschut.

a.a.p.

Een van de meest ondergewaardeerde bands van eind jaren’90. Althans, als je het in hitlijstnoteringen uitdrukt.De band was namelijk in het circuit juist retepopulair. De band werd in 1997 opgericht door Leonie van der Klein en Hans Paulides. Hans was al jaren actief met zijn zelf opgerichte A.A.P. Juist vanuit die theaterwereld ontstond de band met in de eerste periode Van der Klein, Paulides en de gebroeders Schutte.

De band maakte een vliegende start. Na het debuut ‘Meer’ komen Thijn Teeuwissen(nu bandlid Burma Shave) en Jelly Kuijper bij de band en verlaten de gebroeders Schutte de band. Als je de biografie van de band leest, is de band vrij populair geweest en werd het zelfs genomineerd voor een Edison.

Leonie van der Klein

Hoewel Hans via zijn site het nog steeds in het midden laat, heeft de band in 2006 vermeld dat het met terugwerkende kracht in 2002 was opgeheven. Toch jammer. En hoe is het nu met de bandleden? Leonie van der Klein was na het winnen van de Wim Sonneveld-prijs in 1995 een aanstormend talent maar na haar periode met de band is er weinig meer bekend. Ze treed nog wel eens op en duikt op als iemand weer hun cd heeft beluisterd, maar daar blijft het bij. Hans en Thijn gingen verder met de projecten die ze al hadden en Jelle Kuijper overleed in 2008.

Airplay en timing

Hun grootste hit werd grijsgedraaid door 3FM. Maar helaas voor de band werd de airplay pas vanaf de top 40 van 10 juli 1999 meegeteld. Mede daardoor strandde de plaat in februari 1999 op 12 in de tipparade…

Vastleggen in volledig scherm 22-11-2015 015719

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s