C&C Music factory – Gonna make you sweat (1991)


Wat is de link tussen deze act, Blackbox en The Weather Girls? Simpel, Marta Wash. Zij zong namelijk de vocals op platen van alledrie de acts. De Weather girls, die waren toch wat aan de dikke kant? Ja, en dat is de reden dat je Marta alleen in beeld opdraafde bij die act. Bij Blackbox deed Catherine Quinol een Milli Playbacky, bij C.& C Music Factory hadden ze daar Selma Davis voor. Nadat Marta een rechtzaak aanspande, heeft ze wel haar credits op ‘Gonna make you sweat’.

Succesvolle samenstelling

Verder no hard feelings, Davis en Wash namen later het nummer ‘Do you wanna get funky’ van de C+ C Music factory op. Was dan niets echt aan die act? Ja hoor, Robert Clivillés and David Cole waren de naamgevers en echte producers en die rappert deed ook zijn act echt. Ok, Freedom was niet zijn echte naam -in het echt heet hij nog steeds Frederick Williams- maar wat boeit het. Het collectief veranderde later vaak van samenstelling, maar dit was wel de succesvolste.

Overlijden David Cole

Want juist in deze samenstelling scoorden ze met deze, ‘Here we go’ en Things that make you go…’ hun grootste top40-hits. Dat ging door tot ver in de jaren ’90 en de act bracht in totaal drie albums uit :Gonna Make You Sweat,Anything Goes! en C+C Music Factory. In 1995 kwam een abrupt einde aan de act na het overlijden van David B. Cole. Hij en zijn muzikale maatje Robert Clivillés werkten erg veel samen met o.a Mariah Carey die haar nummer 2-hit uit 1995, ‘One Sweet day’ geschreven heeft ten ere van David.

Clivillés & Cole

Buiten het succesvolle C& C MF was het een veelgevraagd duo voor remixes. Dat deden ze dan weer onder de volledige naam Clivillés & Cole. Onder die naam scoorden ze ze in 1992 een nr 8 met ‘Pride(in the name of love). Verder produceerden ze o.a.Natalie Cole’s “Pink Cadillac,” Taylor Dayne’s “Can’t Get Enough of Your Love,” Lisa Lisa and Cult Jams “Let the Beat Hit `Em’ en Michael Jackson’s “Black or White.”

NKOTB

Ook produceerden ze een aantal nummers voor het succesvolle New Kids on the Block remix album ‘No More Games’. In de clip van ‘Call it what you want’ dook ook die Freedom-gozer weer op trouwens. Dat was allemaal in de jaren ’90 en het begon allemaal met deze plaat.  Het is een van die klassiekers uit de nineties en van die nummers die nog regelmatig opduikt in films en series… en o ja, op websites, zoals deze…
Vastleggen in volledig scherm 2-12-2015 212601

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s