Quadrophonia – Quadrophonia(1991)

De housescene van begin jaren’90 was er een van ons kent ons. In goede zin van de uitdrukking. Want eind 80’s en begin 90’s  zijn de acts makkelijk aan elkaar te verbinden.  Neem nou de act Quadrophonia. Met gelijknamige single valt de act op tussen alle andere voorzichtige probeersels in de Nederhouse.

Ons kent ons

Quadrophonia is eind 80’s  een projectje van Olivier Abbeloos en Lucien Foort met de raps van Marvin D. (Marvin Tholen) . Laatstgenoemde zal later ene Ray Slijngaard introduceren bij Phil Wilde en Jean-Paul de Coster. Als het succes van 2 Unlimited op haar hoogtepunt is, richt hij later met Ray  de platenmaatschappij X-Ray records op.

Dat levert ons onder andere de act T.O.F. op. En die Lucien Foort, die doet later wat  met LA Style? Bijna, het is de neef van de rapper op dat project, Stanley Foort. En die Olivier Abbeloos? Die werkte samen met Patrick De Meyer en dat kennen we nu nog steeds als T99.

Dance klassieker

Wat ik al aangaf, ‘ons kent ons’ was het motto in de beneluxhouse van 1991…Quadrophonia maakte maar een keer haar opwachting in de top 40, omdat de opvolger ‘Wave of the future’ bleef steken in de tipparade.De plaat groeide uit tot danceklassieker en eendagsvlieg in top40-historie. Toch bleef de act nog lang bestaan, brachten ze zelfs nog een bekend album uit, en valt er dus heel wat meer te vertellen over de plaat en act dan je in eerste instantie zou denken.

Vastleggen in volledig scherm 5-11-2015 214709

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s