Reminded and Rewinded top 3: Dove sterren


Paris Hilton maakte deze week haar debuut als dj en zij bewees dat met geld en vooral bekendheid deuren open gaan, maar je nog steeds geen talent kan kopen. Alweer niet. We kennen namelijk het muzikale debuut van Paris uit  2006 nog  met ‘Stars are blind.  Sterren zijn blind dus. En doof.  Gelukkig voor haar, is het van alle tijden. Daarom deze keer drie bekende, tenenkrommende debuten uit de 80’s van sterren zonder muzikaal talent. Klikken op de foto op eigen risico.

  1. Mr T. – Treat your mother right(1984)

Vastleggen in volledig scherm 29-11-2015 220051We kennen allemaal de stoere Mr. T als B.A Baracus in The A Team. Hij kon alles. Deed alles. Alleen zingen heeft hij nooit gedaan in de serie en dat was maar goed ook.  Dat kon hij nou net niet. Mr. T, die op het toppunt van zijn roem een voorbeeldrol had, nam in 1984 een instructievideo op met levenslessen die zijn jonge doelgroep moesten voorbereiden op het leven.

Klinkt goed, maar het leidde tot een tenenkrommend document en bijbehorend album met zwaar moralistisch toontje  waar zelfs Mr T. zich niet op gemak bij leek te voelen. Dit werd het best verwoord en verbeeld in de legendarische clip bij ‘Treat your mother right’.

  2. Eddie Murphy – Party all the time (1985)

Mr.T kende Eddie maar al te goed, want die was begonnen als stand-up comedian  en had in 1985 al enkele filmhits op zijn naam staan. Gesteund door zijn maatje Rick James, begaf hij zich ook op het muzikale pad.  Daarmee is hij de meest succesvolle van het illustere gezelschap hier trouwens. De plaat, geschreven door Rick, leidde tot  een tweede plek in de Billboard Hot 100.

Het bijbehorende album ‘How it could be” liftte  nog even mee met dit succes, maar na zijn tweede album ‘So happy’ waren ze in de US ook zo blij dat hij weer fulltime ging acteren. Van het nummer waren we nog niet af. De act Sharam nam in 2006 ‘PATT (Party All The Time)’ op.  Deze plaat deed het stukken beter in Nederland, haalde wel de hitlijsten, vooral door alleen het refrein te gebruiken en de leuke parodie.

  3. David Hasselhoff – Looking for freedom(1989)

Van PATT naar KITT. Voor mij en vele anderen blijft David vooral bekend als Michael Knight.En natuurlijk vanwege zijn bijrol in die strandshow die om Pamela Anderson draaide. Daar kunnen de beschamende acties van de afgelopen jaren en deze beschamende actie uit de 80’s niets aan veranderen. De plaat ging dan ook volledig voorbij aan ons land.

Twee grote raadsels uit de 80’s zijn dan ook waarom deze plaat alleen in de Duitstalige landen wel de hitlijsten haalde en daarbij: het goed deed en records brak. ‘Der Hoff’ werd daar een ster en is het nog steeds. Sterker nog, hij bracht tot dit jaar albums uit en scoorde in de 90’s nóg een nummer 1 bij onze oosterburen: ‘ Do the Limbo dance’. Gelukkig deden alleen de Duitsers dat.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s