The Source/Candi Staton- You got the love(1997)


In de top 40 van 15 jaar geleden was er een heel ander speelveld dan nu. De grootste hit van de jaren ’90 hadden we net gehad, namelijk in 1996 ,  de ‘Macarena´. het was inmiddels 1997 en  daar  was die plaat van The Source feat. Candi Staton. Alweer.

Candi Staton

Alleereerst, wie was die Candi? Nou, zij had zich alleen in het NL van de 70’s laten horen met ‘Young hearts’ en ‘In the Ghetto’ en deze strandden in de tipparade. Laatstgenoemde was trouwens natuurlijk een cover van Elvis en in 1997 kwam de plaat weer als cover in de top 40 door de Ghetto People. Zo was het bruggetje weer rond in dat jaar.

Dieetvideo

Dat gold dus ook voor Candi.Want  Candi zou in de 90’s dan toch haar moment of top40-fame krijgen. Het nummer zelf had zijn eigen source in de 80’s. Candi nam voor een documentaire in 1986 eens de plaat ‘You’ve got the love’ op. De plaat had normaal een anoniem bestaan gehad op een dieet-video als The Source in dat jaar niet voorbij kwam.

Your Love

Wie was dat dan? The Source zelf was oorspronkelijk geen fysieke act , maar door The Source Records als uitvoerend artiest feat. Candi Staton vermeld. In 1989 nam ene Dj Eren als eerste de naam aan nadat hij Jamie Principle’s “Your Love” met de opname van Candi had gemixed. Dat was de basis en in 1991 werd de naam overgenomen door John Truelove.

Steeds grotere hit

Hij bracht de plaat in totaal 4 keer uit , waaronder dus in 1997. Met 99% zekerheid kan normaal  worden gezegd dat een plaat nooit meer terugkeert in de top 40. Maar zoals  James Bond ooit  zei: ‘ Never say never’ . That’s right, die ene procent en daarmee deze plaat bevestigen de uitzondering,. In 2006 werd het in New Voyager-remix(andere artiestennaam van John Truelove) een nog grotere hit….

Advertenties