Reminded and Rewinded Top 3: Onbegrijpelijke teksten


1. The reflex- Duran Duran (1984)

‘The reflex is an only child he’s waiting in the park
The reflex is in charge of finding treasure in the dark
And watching over lucky clover isn’t that bizarre
Every little thing the reflex does
Leaves you answered with a question mark’

Inderdaad, ik begrijp niets van die lyrics. Simon Le Bonn gelukkig ook niet. De rest van de band ook niet. Ze hadden vanwege een ‘taxvluchtje’ besloten hun nieuwe album op te nemen in Frankrijk. En ja, daar is veel wijn. Nee, het idee van dit nummer is dat de zanger  zijn tekst is vergeten en vervolgens gewoon wat verzint is de algemene uitleg, hoe meer onzin, hoe beter. Meer fun met de teksten van Duran Duran kun je elders vinden op internet.

2.Holiday in Spain – Blof/Counting Crows (2004)

‘Hop on my choo-choo, I’ll be your engine driver in a bunny suit
If you dress me up in pink and white.We may be a little fuzzy bout it later tonight’

Blof’s gedeelte is een vrije vertaling van het origineel van The Counting Crows, dus misschien moeten we daar zijn. Hoewel in het algemeen wordt aangenomen dat het nummer over een enorme kater gaat, blijft het konijnenpak-gedeelte een raadsel.
Of niet.Het was een referentie naar een Halloween-optreden uit ’99 waar zanger Adam en gitarist David verschenen, verkleed als konijn en duivel. Daaruit volgde een radioshow waar de twee nog een keer de act herhaalden.

3. I am the walrus – The Beatles  (1967)

Mister City Policeman sitting
Pretty little policemen in a row.
See how they fly like Lucy in the sky,
see how they run
I’ m crying, I’m crying
I’m crying, I’m crying’
Soms is het geen hogere wiskunde en zijn teksten totale onzin. Bij deze tekst was het juiste de bedoeling. Zoals je in dit achtergrondverhaal kan lezen, kwam de ‘tekst’  tot stand door o.a een LSD-trip. Dat kunstje hadden ze al eerder gedaan met het nummer Lucy in the Sky with Diamonds, ondanks dat John Lennon dat altijd heeft ontkend. In ieder geval heeft de tekst één achterliggende referentie in de tekst.
Advertenties