Sheena Easton- Follow my rainbow(1990)

Van Sheena Easton naar Babra Streisand en weer terug  is maar een klein stapje. Namelijk Don Johnson. Streisand heeft een enorme staat van dienst in de top 40, maar een van haar laatste top40-wapenfeiten komt al uit de jaren’90. Zo scoorde ze haar grootste hits in de top 40 met duetten. Zo ook in 1988 met Don Johnson. Dat was niet geheel toevallig, want ze had in die tijd een relatie met de man. Het leidde tot de grootste hit voor Don die net een zangcarrière was begonnen.

Miami Vice

Die Don Johnson was/is toch acteur? Klopt, hij speelde Sonny Crockett in de stoerste serie met een van de beste leaders uit de jaren’80, Miami Vice. Samen met die andere acteur (bijna niemand noemt spontaan Phillip Michael Thomas), was hij in NL altijd na Countdown te zien. De serie hoort net zo bij de jaren’80 als de schoudervulling. Al in die tijd was het een enorm strakke serie, met gekleurde colberts, de mooiste auto’s en nog mooiere vrouwen. Niet erg realistisch, maar who cared?  Don Johnson ruled Miami Vice en Miami Vice ruled de tv-avond, period.

Jan Hammer

Een zeer belangrijk element in de serie was ook de muziek. Jan Hammer gaf de serie een eigen geluid en pakte daarmee zelf ook nog enkele hits mee. Op het toppunt van zijn roem, maakte ook Don een zijstapje naar een zangcarrière. Dat deed hij naar behoren, ondanks enige kritiek, en in de periode 1986-1989 scoorde hij hier zelfs 3 top 10-hits. Toch was acteren meer zijn ding. De serie zelf liep op zijn einde toen rond dezelfde periode zowel Jan Hammer als de tekstschrijvers van hete eerste uur de serie verlieten. Na dit kortstondige uitstapje in de muziek pakte hij het acteren weer op en speelde in de succesvolle serie Nash Bridges. Toch zal hij nooit meer van het karakter Sonny Crockett afkomen.

Sheena als Caitlin

De muziek had dus grote invloed op de serie. Vele artiesten deden hun bijdrage aan de serie. Vooral qua muziek, maar de gelouterde zangeres Sheena Easton kreeg een rol. Zij had in 1981 haar doorbraak nadat ze het themanummer voor de Bond-film ‘For your eyes only’ o.a in NL naar de nummer 1 zong. In de serie speelde ze zangeres Caitlin Davies, de vriendin van Sonny. Ze speelde vijf afleveringen mee en haar karakter kwam aan haar einde na een groot optreden.

Ze had in de scene net het nummer ‘Follow my rainbow’ gezongen en de afloop maakte grote indruk bij het publiek. Daarmee kwam ze enorm in de picture, maar qua succes verplaatste zich het meer na haar acteertalent, omdat ze zich in de 90’s ging richten op Broadway-musicals. En zo komen we weer bij Barbra Streisand. Op datzelfde Broadway, had zij haar grote (acteer)-doorbraak. Ze was in eerste instantie kansloos, maar na een aantal audities begon een grote carrière dat leidde tot de vereeuwiging van haar naam als songtekst…

Advertenties