Bros – I owe you nothing(1988)


Zoals bekend was Bros een Britse boyband. Zo zagen ze het zelf niet zo dus was  het de band. Deze bestond uit de broers Matt en Luke Goss samen met Craig Logan. Qua muziek maken dan.  De eerste en meest succesvolle nummers werden geschreven door Nicky Graham onder de creditnaam ‘The brothers’.

Twins

Humor had ie wel, de a-kant ‘Drop the boy’ kreeg de b-kant ‘The boy is dropped’, haha… Maar goed,daarna schreven de twins de teksten zelf en of dat een verband heeft met het tanende succes, geen idee. Feit blijft wel dat het succes van de Twins en Craig kwam en begon met ‘ When Will I Be Famous?’ Die vraag werd snel beantwoord. Na een stormachtig begin in de UK , verliet Logan alweer na een jaar de band, en gingen de broers Goss samen verder op tour.

Concurrentie

Dat viel niet bijzonder op, want de aandacht ging toch al vooral naar de broers. Gauw werd een tweede album, The Time,  uitgebracht. Niet het beoogde succes. De band had natuurlijk veel concurrentie van NKOTB en in eigen land in mindere mate Brother Beyond. In 1991 volgde nog ‘Changing Faces’ voordat de band(lees:duo) uit elkaar ging door problemen over contracten,geld….

SAW

….en gebrek aan succes waarschijnlijk. Ondanks hun eigen kijk er op, werden ze immers als een boyband beschouwd en die hebben niet het eeuwige succes. En ze klonken erg SAW. Ik ben zelfs een tijd in de veronderstelling geweest dat het producers-trio ook achter deze act zat, maar dat terzijde. Daarbij komt dat de grens tussen de jaren’80 en ’90 muzikaal gezien ook een van grote verandering was.

Solo

SAW verdween na 1989 vrij snel uit de hitlijsten en so did Bros.  Bros was dus de klos en hoe staat het nu? Matt Goss begon in 1995 een solo-carrière waar we in Nederland niets meer van vernamen.  Broer Luke trad in de jaren 90 op in musicals en verscheen in een aantal films, waaronder Blade II. Ook van hem vernamen we niet veel meer. Tot zover de update, de discussie over wat er nou juist niet klopte aan de band gaat hier verder.
Vastleggen in volledig scherm 5-12-2015 012442

Advertenties