Felix – Don’t you want me (1992)


De jaren ’90 waren onder andere voor Jomanda. Dan heb ik het niet over die blauwe zweefteef uit Tiel. Nee, de groep Jomanda. De groep bestond uit Joanne Thomas, Cheri Williams en Renee Washington. Bestond, want Joanne overleed in 2003. De groep scoorde een klassieker in de housewereld met het nummer ‘Got a love for you’ . Die Jomanda dus.

Ruffneck en Yello

In NL deed het niet veel, eigenlijk helemaal niets, maar iedereen zou de groep leren kennen. Joanne Thomas zong na het op een laag pitje zetten van de groep veel met de act Ruffneck,van het producerstrio Dwayne Richardson, Derek Jenkins en Shaheer Williams. Hun ‘Everybody be somebody’ werd een hitje in NL. Maar Jomanda dan?

Felix

Jomanda zegt veel mensen inderdaad niets, maar als ik Felix noem, dan gaat er bij veel mensen een spaarlampje branden. Felix, oftwel Francis Wright, is verantwoordelijk voor een van de grootste klassiekers van de jaren’90. Zijn ‘Dont you want me’ trekt nog steeds hordes mensen op de dancevloer.

En terecht, waarom moeilijk doen als het makkelijk kan. Het bijna instrumentale nummer staat niet bekend om de grote hoeveelheid tekst,maar is nog steeds superaanstekelijk qua melodie. Het wordt nog op de dag van vandaag in allerlei remixes uitgebracht en in 2007 bracht de act Meck het nummer ‘Feels like home’uit, waar het synthesizerstukje van Felix weer is gesampled.

Die Jomanda

Maar goed, het kleine beetje tekst wat de plaat heeft komt van, daar zijn ze dan, Jomanda. Hun single”Don’t you want me’ zouden weinig mensen hebben gekend, als Felix zich er niet mee had bemoeid. De plaat was een van de toppers van de top 40 1992, het haalde een nummer 3 en stond er 11 weken in. De plaat werd nog opgevolgd door het ‘It will make me crasy’, maar die zijn we collectief vergeten. Deze niet, en door de officiële credits als Felix feat. Jomanda, kreeg de Jomanda die wel wat kon, toch haar jaren’90-klassieker in NL.
Vastleggen in volledig scherm 6-12-2015 220121

Advertenties