B.V.S.M.P. – I need you(1988)


Groepsnamen met een afkortingen, je hebt ze in alle soorten en maten. Gewoon omdat het makkelijk is, gewoon omdat het stoerder staat, gewoon omdat de echte bandnaam niet pakkend is. In de laatste categorie hebben we BVSMP. Het staat niet voor Bukken Voor Snelle Maan Projectielen of Beroerd Van Slow Motion Pinguins…Nee, de uitgeschreven bandnaam was Be Versatile Some May Prevail. Vrij vertaald:Zorg dat je overal iets van af weet of kan en je vindt vanzelf iets waar je echt goed in bent.

Niet zo veelzijdig

De band vond dat ook een te moeilijke uitleg en hield altijd vol dat het stond voor Baby Virgo – Shocking Mister P en wie was dat dan ? Waarschijnlijk Percy Nathan Rodgers. Hij vormde samen met Calvin Williams en Frederick Eugene Byrd de band die voor altijd bekend zal staan vanwege die ene hit. ” I need you’ groeide uit tot een van de grootste hits in de UK,in NL was het ietsjes minder, maar hier zullen ze nooit eendagsvlieg zijn.

Nee, want hoewel bijna niemand deze plaat nog kent, hadden ze hier nog een top40-hit: Be gentle. Meer van hetzelfde en dat werkte in de UK al niet meer, hierna in NL ook niet meer. De band was dus minder veelzijdig dan de bandnaam deed vermoeden maar ze blonken wel uit in een ander ding: de grote verdwijntruck. Er is nagenoeg niets meer over de band te vinden hoever ik ook zoek in de vergetelheid.

Het beste er wel van af

Ok, ze kwamen nog een keer terug voor een o ja-momentje. De band Goldie Lookin Chain’s“You Knows I Love You” was gebaseerd op ‘I need you’. De originele tekst van de drie rapperts was soms een beetje slecht voor het glazuur van je tanden, dus in de remake van Goldie werd de tekst helemaal aangepast.

Creatief met de voorlopers van Boys II men, waar helemaal niets meer van bekend is, behalve een album (The Best Belong Together) dan. Dat beste was er inderdaad wel van af na het optreden van BVSMP in de top 40.Gelukkig hebben we de clips nog.Niet erg veelzijdig inderdaad, een samenvatting van hun hele repertoire vind je hieronder in die ene hit, lekker makkelijk.
Vastleggen in volledig scherm 8-11-2015 235125

Advertenties