Jermaine Jackson/Pia Zadora -When the rain begins to fall(1984)


Jaartallen in films,muziek en boeken, al je erover nadenkt is daar nog weinig van uitgekomen. De boeken en  films ‘1984’, 2001/2010:A space oddessey zijn niet of gedeeltelijk uitgekomen. Qua platen en muziek zijn we geruisloos door ‘1999’ gegaan en kunnen we alleen maar afwachten hoe het in 2525 van Zager and Evans gaat worden. ‘When the rain begins to fall’ klopte daarentegen wel.

Voyage Of The Rock Aliens

Of het moet juist toeval zijn dat deze plaat net in december 1984 op nummer 1 stond. In ieder geval kan ik me herinneren dat december 1984 vrij regenachtig was. De plaat is ook meteen een mooi bruggetje naar de films die ik hierboven noemde, want deze plaat kwam uit de Voyage Of The Rock Aliens, juist geen winnend materiaal qua prijzen.

Pia Zadora

Maakte niet uit, want de film zette Pia Zadora in die tijd zingend op de kaart. Het nummer kwam voor in de film en haar samenwerking met Jermaine bezorgde haar een enorme wereldwijde hit. Toch nog, want voor deze hit  en vooral er na kwam Pia meer in het nieuws vanwege haar huwelijk met de 31 jaar oudere zakenman Meshulam Riklis en de sloop van Pickfair, een legendarisch huis in Hollywood.

Laatste wapenfeiten

Het was eind jaren ’80 toen haar zang en film carrière al zo goed als weer voorbij was. Toch bleef ze nog wel even collectief  hangen in het geheugen, want ze was vooral in de jaren 1984-1985 vrij populair en dat was vooral met het album ‘Let’s Dance Tonight‘.Dat was meteen ook haar laatste wapenfeit in NL. Net als Jermaine die ook zijn grootste succes scoorde met deze samenwerking en na de opvolger ‘Do what you do’ niet meer terugkeerde in de top 40.

Op het moment dat we 1984 gingen inruilen voor 1985 sloeg het weer ook om en werd het snel kouder. Het werd daarom tijd voor een toepasselijke nummer 1. Die kregen we niet, want op pas op 5 januari 1985 begroetten we ‘Do they know it’s Christmasvan Band Aid op 1… Beter laat dan nooit, net als die ene hit van Pia.

Advertenties