Donna Summer -This time I know it’s for real(1989)


Gaat het dan echt gebeuren, vraagt men zich soms af.  Donna Summer was er in 1989 wel heel zeker van.”This time I know it’s for real’ was een van de grootste comebacks eind jaren’80. En wie waren daar verantwoordelijk voor?

Gokken met Donna

Inderdaad,Stock Aitken en Waterman. Het beroemde producerstrio ruled de hitlijsten in die tijd en Donna Summer, met haar grootste successen al achter haar, besloot tot een samenwerking om haar carrière weer een boost te geven. Dat leidde tot het album ‘Another place and another time’, volledig met de typische sound van het trio. Het was een gok, want ondanks dat het trio bijna van alles een hit maakte, kon dit voor Donna heel anders uitpakken.

Na SAW, houdt Donna het voor gezien

De plaat ‘This time I know it’s for real’ stond lichtjaren van haar’I feel love’. Maar het werkte. Het werd de langstgenoteerde single van haar in de UK en ook in Nederland pakte ze na 7 jaar weer een top10-hit. Het zette Donna weer op de kaart maar ze stopte met SAW als producers ondanks dat er nog een tweede album was gepland. De nummers die al voor Donna waren geschreven, werden aan Lonnie Gordon gegeven. Zij was een van de laatste artiesten uit de stal van SAW die nog een hit scoorde(Happening all over again).

Krijtjes en grammy’s

Want  het was niet all happening all over again. Zowel voor SAW als Donna Summer eindigde hier een succesvolle periode. Ondanks dat  bleef Donna opnames maken, steunde ze nieuwe artiesten, tourde ze nog steeds de wereldrond en bracht ze onlangs een 17e album uit, genaamd ‘Crayons’. Met deze krijtjes telde ze haar Grammy’s, haar eremetaal, haar successen en ster op de Walk of fame en schreef ze  haar autobiografie.

Vandaag werd de laatste bladzijde geschreven en maakte de ‘Lady of the night’ haar ‘Last dance’ . Donna overleed op 63-jarige leeftijd.  Dat  wordt een feestje daarboven. denk ik.  Blijft gissen, want zoals een van haar nummers op het album ‘Live and more’ uit de 70’s, alleen  ‘Heaven knows’.

Advertenties

4 gedachten over “Donna Summer -This time I know it’s for real(1989)

  1. Ja, ze is 33 geworden. Tragisch verhaal, was een groot zangeres die pas na haar overlijden werd ontdekt door het grote publiek.

  2. Allebei successen in de 70’s en natuurlijk Chuck’s samenwerking met supertalent Eva Cassidy. Heb ik eerder nog een stuk over geschreven.

  3. Rest In Peace Donna Summer…

    En de dag daarvoor is Go Go legend Chuck Brown overleden… 😦

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s