Nelson- I can’t live without your love and affection(1990)


Achter de feiten aanlopen, dat is kort samengevat de carrière van de Nelson-broers. Matthew en Gunnar Nelson, tweeling en zonen van Ricky Nelson, gingen met ‘I can’t live without your love and affection’ als een komeet in de US. Dat was in het begin van de jaren’90, in de tijd dat Poison, Def Leppard en Extreme ook nog hits scoorden.En Vanilla Ice.

Dan noemen we ons maar Nelson

Maar goed, de broers begonnen bij de band Strange agents maar vormden korte tijd later een eigen band. Met de broers als uithangbord en naamgever, werd de band gecomplementeerd met Brett Garsed, Joey Cathcart, Paul Mirkovich en Bobby Rock. Deze nieuwe band scoorde meteen een numéro uno in de US met ‘Can’t live without your love’ en dat overtroffen ze nooit meer.

Te hard voor Geffen

Dat wisten de broers maar al te goed, en nadat het debuutalbum ‘After the rain’ een opvolger nodig had, kwamen ze met Imaginator‘. Helaas, platenmaatschappij Geffen, die ook bv. Guns N’ Roses al onder contract had, vond de sound ietwat opmerkelijk te hard en zó niet passen bij de broers die een beetje een knuffelbeer-gehalte hadden door hun muziek. Geffen stelde de band dan ook voor een keuze:kom met iets in het verlengde van het succesvolle debuut of ze werden gedropt.

Weer de verkeerde richting

De band koos voor het eerste en nam Because they can’ op. Vol verwachting maakte de band vijf jaar na hun debuut weer de gang naar Geffen voor een beoordeling. De muziekindustrie had ook niet stil gezeten en het landschap was drastisch veranderd. Mensen zaten niet meer te wachten op softe nummers van twee gitaarspelende broers. Kortom:ze werden alsnog gedropt. De broers haakten meteen in op de veranderde trend.

Wie is Nelson?

Ze richtten een eigen label op en brachten het ‘te harde’album ‘Imaginator” uit, het album wat door Geffen was afgekeurd. Maar ondanks dat het qua muziekstijl wel wat stoerder was, zat niemand meer op Nelson te wachten en verdween de band roemloos in de archieven. Geffen rondde de boel af door in 1994 nog ’20th Century Masters – The Millennium Collection: The Best of Nelson’uit te brengen.

Entertainment op cruiseschepen

Na een aantal jaar in de marge te hebben gespeeld en ze zelfs leken te eindigen als entertainment op cruiseschepen, lijken de broers weer te gaan voor het succes. Ze hebben getekend bij Frontiers Records en zijn weer aan het touren geslagen. En zo begint er weer een nieuw hoofdstuk Nelson broers. Dat kun je trouwens zelf hierr nog verder aanvullen, maar dat terzijde.
Vastleggen in volledig scherm 4-12-2015 195354

Advertenties