2 Brothers on the 4th floor- Never alone( 1993)


De 3JS zijn met nooit met ‘Never alone’ doorgebroken in Europa. Kan macht van het getal zijn, want er is in de 90’s ook een ‘Never alone’  dat wel aanslaat  in Europa. Die van die de 2 brothers on the 4th floor, de broers  Martin en Bobby Boer. Begin 90’s, knutselend in hun appartement op 4 hoog (aha, vandaar die naam) braken ze door met met ‘I can’t help myself’. Een voorloper dat  wel tegen de Eurodance aan zit te hurken, maar ze hebben het beestje nog niet helemaal een naam gegeven.

Da Smooth Baron MC en ‘The Duchess’

Dat beestje zal Eurodance worden. Maar ook het Eurodance-concept van vaste rapper en zangeres is nog niet helemaal hoe het was. Gastrapper Da Smooth Baron MC (Peter Baburek) en zangeressen Peggy ‘The Duchess’ en Gale Robinson nemen de honneurs waar, mede omdat de plaat een onverwachte hit wordt. Nadat ‘Turn da music up’ wat minder scoort, komen ze met een opvolger dat hen een van de vaandeldragers van de Eurodance zouden maken.

Tijdperk Des’Ray en D-Rock

Dat is met ‘Never alone’ en deze keer zijn de contouren van een Eurodance-act duidelijk zichtbaar. Met vaste zangeres Des’Ray (Desiree Manders) en rapper D-rock(René Phillips) krijgt de act namelijk de smoel die het net die boost geeft. ‘Never alone’ groeit uit tot een klassieker die op de dag van vandaag nog in afleveringen van The New Kids is te horen.

De hele 90’s door

Met dit nummer begint in 1993 de zegetocht en bouwt de act een indrukwekkende staat van dienst op. Als je bedenkt dat het na 1995 al weer over was voor de Eurodance, dendert de act in Nederland en de rest van de wereld in de resterende 90’s nog ongekend lang door. Hoe lang?  Ze bevolken nog tot ver in 1999 de Nederlandse hitlijsten. Er wordt zelfs gedacht en gewerkt aan een derde album.

Reunië

Net als de 3JS die naar de finale wilden, kwam het er niet van. Althans, tot nu toe. De twee broers besloten in 2002 te stoppen en Des’Ray maakte vervolgens samen met 90’s-iconen Anita ‘Nono no-no-nono’ Doth en Linda ‘Ooo-He-Ooo’ Estelle een uitje op diverse Back to…feestjes als de Diva’s of Dance. Dit zou normaal gesproken het einde zijn geweest van dit verhaal.

Ware het niet dat de originele line-up sinds 2006 na een succesvolle reünie weer op de planken staat. Sterker nog, dit jaar komt er hoogstwaarschijnlijk een Greatest hits album uit met een nieuwe single en het kan niet op, een internationale tour. Dat kan een Nederlands ‘Never alone’ dus ook doen.

Vastleggen in volledig scherm 28-11-2015 191217

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s