Sequencial-Psychotronic(1992)


Je kent het mysterie van de stationsklok. Op het treinstation blijft de secondenwijzer van de klok altijd 3 seconden hangen als hij de 12 heeft bereikt. Een simpel rekensommetje leert ons dat de klok elke dag om middernacht 72 minuten moet achterlopen. Toch gebeurt dat niet, que pasa?

Het antwoord is belachelijk simpel, de klok loopt een fractie sneller dan elke andere klok. Door deze tijdwinst loopt de klok altijd op tijd omdat het zichzelf inhaalt. Goed, leuk feitje maar je hebt er niets aan. Maar met klokken kun je zoveel meer ,  Sequencial-heeft er bijvoorbeeld met ‘Psychotronic’ een houseklassieker gemaakt.

Bells of Freedom

Want Ad de Feijter, Ardy Beesemer en Edward Smidt, oftewel  Sequencial, roepen met  Psychotronic nog steeds herkenning op als erbij wordt gezegd het dat housenummer was met die kerkklokken. O ja, hoor je dan in koor. Dat waren de Bells of Freedom, zoals de bij-titel van deze plaat heet. En nog meer O ja! ’s komen je tegemoet als je er dan ook bij vertelt dat het ‘Fire’ van Arthur Brown bevat. Je weet wel, het dreigende ‘I am the god of hellfire and I bring to you…gevolgd door een vrij relaxed ‘fire’.. Alsof de buurt wordt afgezet een rotje.

Die andere hit

In de top 40 bleef het bij 1992, maar de act hield het vol tot 1995. Het was kort maar krachtig, maar leverde in ieder geval wel een house-classic op. Ad zal later nog opduiken met een andere grote hit, maar waarschijnlijk willen veel mensen deze plaat vergeten, inclusief Ad zelf.

Vastleggen in volledig scherm 20-11-2015 075129

Advertenties