David Bowie – Absolute beginners(1986)


Ik hoorde ‘Cat people’ van David Bowie voorbij hoorde komen toen ik Inglourious Basterdsvan Quentin Tarantino zat te kijken. Dat was tijdens de scene dat de bioscoop-eigenares zich opmaakte voor haar ‘grote avond’. Mensen die de film hebben gezien weten wat ik bedoel. Het nummer was niet nieuw natuurlijk, het komt uit 1982 en werd gebruikt voor de gelijknamige film”Cat people’.

Soundtracks

‘Absolute beginners’ is in 1986 een dikke top 10 hit. David was toen al geen absolute beginner meer qua soundtracks. Al voor Cat people, ver in de 70’s was hij al bezig met schrijven van filmmuziek waar hij bij voorkeur zelf een (film)rol speelde. En dat waren ook niet bepaald nummers van 3 minuten, want ook ‘Absolute beginners’ was oorspronkelijk zo’n 8 minuten.

Absolute beginners

Zelfs de niet zo’n grote fans van David verveelden zich dus geen minuut met hem. Niet alleen als zanger. Zoals bekend is David naast zanger en componist ook een aardig acteur. Zo speelde hij ook een rol in het gelijknamige ‘Absolute beginners’. Deze film/musical was een love-story in de 50’s, gebaseerd op het boek van Colin MacInnes, dat collectief vergeten lijkt door het publiek. Het nummer maakte wel indruk en  hoe nam David het dan uiteindelijk op?

Dancing in the street’

Simpel, David kende regisseur Julian Temple. Hij nam het nummer op in een studio, geheel in de stijl van de film. De begeleiding op het nummer wist dat er een grote wereldster zou komen maar pas op de dag van de opname werd bekend wie er zou komen opnemen. Tot verrassing David dus. Ze kregen helemaal de dag van hun leven toen Mick Jagger ook nog even kwam opdagen voor de opname van Dancing in the street. Achteraf werkten ze dus mee aan twee toekomstige wereldhits.

Reality

Maar terug naar ‘Inglorious bastards’. David heeft dus iets met soundtracks en Quentin iets met vergeten acteurs. Hoewel het deze keer niet een rolletje betrof, was het een wederhoren na jaren van relatieve stilte om zijn persoon. Zijn laatste echte album dateert uit 2003, genaamd “Reality’. De realiteit op dit moment is dat hij nu  65 is en dat het gevierd  wordt met een autobiografie.Met nieuw werk is de vraag, maar dat is bij de onvoorspelbare zanger altijd een verrassing, hebben we al decennia ervaring mee. We zijn geen absolute beginners.

Vastleggen in volledig scherm 28-11-2015 013812

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s