Nice Device – Cool Corona(1993)


Praatjes vullen geen gaatjes, alabastine wel. Dat is dat smerige spul waarmee je gaatjes in de muur, veroorzaakt door o.a. punaises, kunt laten verdwijnen.

Underscore

Op de radio vulden we buiten gepraat de ruimtes tussen platen met underscores. Dat zijn vaak nietszeggende muziekjes die garanderen dat er geen stilte valt op de radio. Muzikale vloerbedekking noemde ik het altijd. Vaak zijn die riedeltjes zo kort dat je daarmee ook meteen zorgt dat je verhaal niet uitdraait in volkomen onzin en zegt wat je wilt zeggen. Een van mijn meeste geliefde underscore was in werkelijkheid een volledige plaat van zo’n ruim 3 minuten, Nice Device met ‘Cool Corona’.

The album

Die Deense act was weer zo’n eendagsvlieg uit  de 90’s, iedereen kent de plaat en vraagt zich telkens dan af waar de bijbehorende act is gebleven. Nice Device bezocht in 1993 dan ook maar een keer de top 40. Het trio, bestaand uit rapper Carsten ‘K.Noiz-Cee’ Kroeyer, producer Henrik Munch en zangeres Maya ‘Miss M’ Albana, scoorde een monsterhit met deze plaat en dat was het dan meteen ook weer. Toch hield de act het twee albums vol. Het debuutalbum werd heel droog ‘The album’ genoemd.

Geen gaatjes

Zonder een erop , dus niet arrogant bedoeld. Het werd uitgebracht onder het Genlyd-label van oprichters Gnags, net als de opvolger ‘Get inside’. Maar Nice Device was hitmatig gezien al historie en kort daarna ging de groep uit elkaar.En zo leeft de eendagsvlieg als muzikale vloerbedekking of bij Ekdom als playbackact verder. En zo zie je maar: praatjes vullen geen stiltes tussen plaatjes, maar plaatjes kunnen praatjes wel donders goed aanvullen, daar kan geen alabastine tegenop.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s