Robin Beck -First time(1988)


Ken je 10 CC’ s ‘I am not in love’ nog? Ach, 10 CC, zo heb je een bruggetje. Robin Beck is namelijk bekend geworden als het colameisje voor het merk CC en juist wel verliefd in ‘The first time’.

Reclamefilmpje

Was niet zo gek, want niemand kende haar debuutalbum ‘Sweet talk’uit 1979. Daardoor had ze voornamelijk achtergrondzang gedaan en legde zich de laatste jaren op in zingen van jingles voor o.a. BBC1. De stap jingle – commercials was snel gezet en dat resulteerde in het Coca Cola-filmpje. En ja, reclame maken mag, als je maar Pepsi en Kindercola erbij noemt.

Niet bestaand nummer

De vraag werd zo groot naar het niet bestaande nummer dat er besloten werd er een compleet nummer van te maken. Daarmee scoorde ze in NL een nummer-1 en schreef ze historie in de UK. Daar zorgde haar notering dat de top-3 volledig werd bezet door vrouwelijke solo-artiesten, iets wat een paar maanden eerder voor het eerst voor was gekomen en binnen korte tijd dus nog een keer. Robin was hot en kort na het succes kwam haar tweede album en eerste in tien jaar uit:Trouble or nothin’.

Trouble Or Nothin

Daarna hoorden we Robin alleen op zenders als Sky Radio en alleen met die ene grote hit of misschien twee keer met ‘Save up all the tears’ of ‘Tears in the rain’. Hoewel ze lijkt te zijn verdwenen is ze op dit moment nog steeds songwriter en heeft ze haar eigen label. Op dat label kwam in 2009 het compilatie-abum “Trouble Or Nothin’ uit dat vanwege het 20-jarig jublileum van voornamelijk deze hit opnieuw werd uitgebracht, aangevuld met 4 nieuwe nummers. Anyyway, lees zelf maar…
robin beck

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s