Bee Gees – You win again(1987)

‘Saved by the bell’ was een zeer succesvolle, maar zo’n typische Amerikaanse serie uit de 90’s waarin hokjesgeest en moraal een grote rol speelde.Een andere ‘Saved by the bell’, veel eerder succesvol, was dat nummer van Robin Gibb. Vanzelfsprekend bekend van de drie-eenheid Bee Gees, was hij in de 70’s solo net zo succesvol als de familiegroep.

Bee Gees

Bee Gees, onofficieel opgehouden te bestaan in 2003 na het overlijden van Barry Gibb, wordt gerekend tot een van de succesvolste acts ooit, ook in Nederland. Het is een act dat net als bijvoorbeeld Madonna, Cliff Richard, U2 en Bon Jovi meerdere decennia in de hitlijsten hebben overleefd ondanks dat er altijd een ‘special decade’ is geweest. Dat was voor de Bee Gees de 70’s. De verrassing was dan ook groot dat juist deze groep de grootste Europese hit van 1987 scoorde.

You win again

Met ‘You win again’ maakten de heren een glorieuze comeback en dat hadden ze zelf ook niet verwacht in die garage in Melbourne. Het enige wat ze hadden was een titel en een drumslag. Juist dat onderdeel kreeg veel kritiek en de platenmaatschappij raadde zelfs aan deze uit het nummer te halen. ‘Dat doen we dus niet’ riepen de heren en dat leverde hun grootste hit van de 80’s op. En zo wonnen de heren weer met succes op muziekgebied
bee gees

Advertisements

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s