Petra & Co- Jij daar(1990)


In 1990 deed ik mee aan het radiospelletje ‘De Snipperhit’ bij het oude Veronica op Radio 3. Tot mijn verrassing kwam ik er door want re-dial kende de telefoon bij ons thuis nog niet. Met blauwe vingers kreeg ik Bart van Leeuwen aan de lijn. ‘Je wist, je wist hé?’ hoor ik hem nog zo zeggen. Met een zwaar accent galmde vervolgens ”Joah, Petra en Co(ooo) met Heeh, jij doar’ door de ether. Met dat accent is het later helemaal goed gekomen, ik typ in ieder geval al jaren accentloos.

Laat je gaan

Maar Petra dus. Petra Steurs was de Inna van de prille 90’s zeg maar. Veel herhalen, op een zware verslavende beat zodat je niet door had dat je al naar een andere plaat van haar zat te luisteren. De act Petra & Co had met ‘Laat je gaan’ rond de jaarwisseling met 1990 8 weken in de top 40 gestaan en behaalde een behoorlijke nummer 19. Maar de grootste hit “Jij daar” bezorgde mij dus de winst in het Veronica-spel en haar een top10-hit. Ik heb “Jij daar’ nog als een soort archiefstuk op een bandje staan. Ach, je weet wel, zo’n ding wat in een walkman paste, en dat was weer zo’n hele grote, logge maar vooral beperkte versie van een I-pod. Mooi, en nu weer terug naar P-tra.

2 Unlimited

Petra & Co was geen duo, Petra had company. De act bestond naast Petra nog uit drie anderen. Co waren Phil Sterman, Phil Wilde en ene A. Larson. Die Larson, geen idee, maar Phil Wilde kennen we natuurlijk allemaal van het succes achter o.a en vooral 2 Unlimited. En zo kunnen we het project Petra & Co ook plaatsen in die lange rij voorlopers van de Eurodance.

Songfestival

En what about Petra? De laatste jaren is Petra meer in het nieuws gekomen door haar pogingen deel te nemen aan het Eurovisie songfestival om in Europa op de picture te komen. Maar zowel in 1993 (“Ga door”) als 1999 (“Diep in mijn huid”) als 2006 (“Wonderland”) overleefde ze de Vlaamse nationale finales niet. Dus blijft Petra & Co haar grootste succes in NL. En ieder geval probeert ze het nu onder de naam La Sakhra. Hey, als je de letters door elkaar husselt krijg je Shakira! Of nee..toch niet. In Scrabble ben ik nooit goed geweest.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s