Blind Melon-No rain (1993)


Een van de leukste comedy’s op tv is ‘How I met your mother’. Voor wie de serie kent,(voor velen de opvolger van Friends) weet dat de absolute ster Barney Stimpson is. Deze womaniser loopt altijd in pak, slaapt in pak en komt overla mee weg. Volkomen tegengesteld van Barney is Heather DeLoach. Zij suited up voor de clip van Blind Melon’s ‘No rain’.

Bijenpak

In een bijenpak dan. Ik hoorde voor het eerst van de band toen ik in 1993 naar een concert van Guns N’Roses ging in het Goffertpark te Nijmegen. Zij waren daar voorprogramma en dat was niet zo gek, want zanger Shannon Hoon was vrienden met Axl Rose. Shannon Hoon overleed in 1995 aan een overdosis drugs en dat was ook het einde van de band. Maar de band kwam in een korte periode met een klassieker, geschreven door bandlid Brad Smith.

Hij schreef het voor zijn vriendin, die door een zware depressie ging. Als de zon scheen dan sliep ze liever de hele dag, als het regende had ze in ieder geval gevoelsmatig een gegronde reden om thuis te blijven. Achteraf vertelde hij dat het nummer meer autobiografisch was omdat hij zeer ongelukkig was door deze situatie.

Heather wordt fotomodel

Met Heather DeLoach ging het beter. Zij werd gekozen voor de video omdat de band een meisje zocht dat leek op de zus van drummer Glenn Graham. Haar foto uit 1975 was gebruikt voor de albumcover van de band en Heather had een grote gelijkenis met haar. Hoewel ze een muurbloempje speelde in de video is de nu 27-jarige een actrice met vele bekende rollen op haar naam. Haar bekendste blijft ook haar doorbraak. Ze deed de rol nog een keer dunnetjes over in Weird Al’s video ‘Bedrock anthem’, een parodie op de Red Hot Chilli Peppers.

En hoe ging het verder met de bandleden? Ze waren in eerste instantie vastbesloten door te willen gaan na Shannon’s overlijden. Toch gingen de bandleden hun eigen weg en er ontstonden twee nieuwe bands. De ene was Extra Virgin en de andere was Unified theory.Back naar het optreden van Heather in de klassieker van Blind Melon. Zoals Barney zou zeggen: Legen…Wait for it…dary!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s