Aerosmith – Crying(1994)


Soms is een plaat weer een aanleiding voor een gedachtensprongetje. Ik hoorde No Doubt’s ‘Don’t speak’ en ik dacht:Hey, waar is Alicia Silverstone gebleven? Huh? Simpel, het intro van ‘Don’t speak’ heeft erg veel weg van Aerosmith’s ‘Dream on’. Aerosmith maakte in de jaren’90 een grote comeback met het album ‘Get a grip’ waarvan ‘Crying’ , ‘Crazy’ en ‘Amazing’ werden uitgebracht. In de drie bijbehorende clips was een prominente rol weggelegd voor Alicia Silverstone en zo is het weer rond.

Alicia

Alicia werd bij een groter publiek bekend in de film ‘The Crush’. Zo’n enorme blockbuster was het niet, maar videoclipregisseur Marty Callner was in ieder geval een van de mensen die de film zag. Hij zocht nog naar een echte ‘rockchick’ voor zijn clip van Aerosmith. Gevonden dus die avond, en Alicia pakte die kans natuurlijk meteen. De comeback werd met de video voor Crying’ een groot succes, en hoewel het natuurlijk voornamelijk aan de muziek van de heren lag, ging de aandacht ook uit naar die ‘Aerosmith-chick’. Wie dat was, boeide in eerste instantie weinig mensen, als ze maar kwam opdraven. Na de tweede video ‘Amazing’ wist iedereen wie Alicia was en was haar carriére gelanceerd.

Ene Liv

Voor de derde video ‘Crazy’ kwam Marty nog een tweede karakter te kort. Volgens het onbevestigde verhaal zat hij naar een reclame te kijken en zag hij ene Liv Tyler voorbij komen. Zonder dat hij wist dat deze Liv ook op verjaardagen van Steven Tyler kwam, castte hij haar voor deze video. Dochter Liv en vader Steven kenden elkaar tijdens de opnamen van de video net zeven jaar, nadat haar biologische moeder in eerste instantie jarenlang had volgehouden dat Todd Rundgren de echte vader was. Maar goed, dochter Liv en Alicia doken allebei op in het laatste deel van het drieluik aan clips. Het zou voor beiden een springplank worden naar filmsucces. Hoewel?

Sprong in het diepe

Liv sprong uitstekend. Ze dook later nog op in de clip ‘Don’t want to miss a thing’van vaderlief Steven en zijn band. De plaat werd de grootste hit voor hen in NL en kwam uit de net zo succesvolle film ‘Armageddon’. Het was de zoveelste succesvolle terugkomst voor de band.Maar what about Alicia? Alicia leek net iets te vroeg afgezet te hebben en sprong verkeerd. Ze ging als een komeet met haar rol in Clueless, maar kwam daarna via een aantal flops (waaronder Batman and Robin)weer hard op de grond terecht. Maar waar is ze nu dan? Daar is ze. Ze duikt voornamelijk op in Broadway-producties, tv-series en als zichzelf in allerlei shows. Verder heeft ze een soort ‘Klazien uut Zalk’-pagina en is ze netjes getrouwd met Christopher Jarecki.OMG, Laten we nog eens met weemoed terugkijken naar de wilde Alicia, back in the ’90’s…
Vastleggen in volledig scherm 8-11-2015 141456

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s