Double Vision – Knocking (1995)


Double vision en knocking. Die combinatie kwam wel wat vaker voor in1995. Dronken klopte Courtney Love bij Madonna aan tijdens de MTV Music Awards en dat groeide uit tot een van de legendarische tv-momenten van de 90’s.

Courtney vs Madonna

Courtney Love, voornamelijk bekend door haar man Kurt Cobain, was weer eens niet nuchter en klopte aan bij een interview met Madonna. Dat kwam niet geheel uit de lucht vallen. Begin 90’s had er volgens geruchten een fittie tussen hen plaatsgevonden met als inzet Courtney’s band Hole.

Nog steeds op basis van geruchten en daar heeft niemand wat aan. Maar het interview vond wel echt plaats. Het werd legendarisch omdat Madonna Courtney tegen alle verwachtingen in niet van het podium schopte. Madonna, die niet de makkelijkste is om mee te werken, bleef juist uiterst kalm en daardoor zette Courtney zichzelf nog meer voor paal. Alsof het al niet erger kon.

Wel wat laat aan komen kloppen

In datzelfde 1995 kwam er en zeer toepasselijke plaat de hitlijsten binnen. We maakten kennis met het Spaanstalige project Double Vision en hun ‘Knocking’. Dat was erg laat, want de plaat was al een jaar oud. Net als een dronken Courtney, bleven ze knocking, knocking at the door van de buitenlandse hitlijsten totdat ze werden binnengelaten. Nog net op tijd trouwens, want de Eurodance was al op haar retour. Beter laat dan ooit, laten we maar zeggen.

Spaans-Engelse mix

Pedro Cervero was al sinds de 80’s bezig met dance en vooral in homeland Spanje en met name in Valencia was het een bekend fenomeen. Echte sterrenstatus kreeg hij nadat hij de Engelse Caroline McKlosky in een van de nachtclubs, die Valencia toen al rijk was, tegenkwam. Zij had niets met dance, ze zong voornamelijk blues, rock en funk. Maar haar stem en de muziek van Pedro bleek best een aardige combinatie te zijn, hoewel ze uit twee verschillende muziekwerelden kwamen.

Feestje voorbij

De naam Double Vision was een mooi bruggetje en had dus niets met Courtney Love te maken, maar alles met de twee verschillende visies. Zoals nagenoeg elke Eurodanceact was het feestje eind 1996 ook voor Pedro en Caroline over. We hebben daarna niets meer van hen vernomen in Nederland. Niet erg, het is ‘allright’. Was dat niet hun laatste hit hier? Dat klopt. Net als Caroline doet op de deur in de video hieronder.

Vastleggen in volledig scherm 7-11-2015 195646

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s