Rank 1 – Such is life(2001)


In de film ‘2001 A space odyssey’ wordt een geniaal beeld geschetst van de menselijke evolutie. Such is life. Het is niet bepaald een popcorn-film, maar een film die je tot nadenken zet en ruimte openlaat voor vele interpretaties. Het jaar 2001 liep anders, maar bleef wel hangen in het geheugen, vooral door 9/11 en op muzikaal gebied door Rank 1.

Sensation

Want in 2001 wordt  ook de eerste editie van Sensation White en Sensation Black gehouden. Het dansevenement was een jaar ervoor onder één naam begonnen, maar om de rustige en hardere house-stijlen te scheiden, werd het evenement gesplitst. White is ontstaan als Duncan Stutterheims ode aan zijn broer Miles, mede-oprichter van het bedrijf ID&T. De Nederlandse editie wordt tot op de dag van vandaag in juli gehouden en is uitgegroeid tot een wereldwijd evenement.

Piet Bervoets en Benno de Goeij

Een van de vaste onderdelen in NL was het anthem. Was, daar zijn ze in 2007 mee gestopt. In 2001 was Rank 1 de act die het mocht doen. Rank 1, oftewel Piet Bervoets en Benno de Goeij, brengt een single per jaar uit. Onder andere namen zijn ze heel wat productiever. Toch scoorden ze in 2001 onder de naam Rank 1 hun grootste hit. De plaat wist net niet de top 10 te halen, maar groeide wel uit tot een van de grootste Sensation-sucessen in de top 40.

Ned Kelly

De tekst werd ingezongen door Shanokee. Het nummer is een protest tegen de doodstraf. Men kwam op het idee voor de tekst nadat Bush president werd. Hij paste als gouverneur de doodstraf veelvuldig toe. De uitdrukking ‘Such is life’ is al veel gebruikt in o.a.films en boeken. Zo schreef Peter Carey het boek True History of the Kelly Gang’. Dat ging over Ned Kelly, een Australische volksheld. En dat kunnen we weer linken met dit nummer. Het waren Ned’s laatste woorden, net voordat hij werd opgehangen.

Vastleggen in volledig scherm 27-11-2015 175634

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s