Dr Hook -Baby makes her blue jeans talk(1982)


Dokters heb je overal: Dr. Vogel voor de zalfjes, Dr. No in de James Bond-films, Dr Bernard weet het niet, Dr Utker(Ik ken het als Oetker),Aqua had haar Dr. Jones, The Doobie Brothers hadden het over “The doctor’ , de Thompson Twins hadden het zelfs over ‘Doctor Doctor’ en Coldcut/Yazz hadden heel luxe een ‘Doctorin’ the house’…Echhter, Dr Hook, niet te verwarren met broerlief Captain, is een band ontstaan in 1969.

Beetje improviseren

Ja, ze hadden nog een naam nodig, dus bandoprichter George Cummings kwam binnen een paar seconden met deze naam. Voordat je gaat mailen, faxen e.d.: Dr Hook was dus geen bijnaam van voormalig zanger Ray Sawyer, hoewel hij met een ooglapje liep. George vond Dr Hook and the Medicine Show gewoon een leuke verwijzing naar als die charlatans van vroeger die een show opvoerden en maar wat deden. Net als de heren tijdens de auditie deden. Dus met George Cummings, Dennis Locorriere, Ray Sawyer en Billy Francis als de originele band.De band kreeg dan ook op een opmerkelijke manier een platencontract. Clive Davis, hoofd van CBS ontmoette de band in zijn kantoor. Hij wilde graag zien wat de band kon, dus de band improviseerde een beetje. Drummer David ramde op een vuilnisbak, terwijl Sawyer, Locorriere en Cummings een paar nummers speelden en Francis op het bureau van Davis ronddansde.

Wat top 3 hits in Nederland

Gek, gekker, gekst…de band kreeg hun contract. De band kende vele bandwisselingen en in 2007 was alleen Dennis Locorriere als orgineel bandlid over. De band scoorde hun grootste hit in NL met ”When you’re in love with a beautiful woman’ dat de nr 2 haalde en 13 weken genoteerd stond. Voordat er weer allemaal emails deze kant opkomen: Nee, dus niet ‘Sylvia’s mother’. Nee, deze plaat haalde de nr3 en wordt in de top40-geschiedenisboeken zelfs ingehaald door ‘Baby makes her blue jeans talk’ van het album ‘Players in the dark’ uit 1982.

Wandelende spijkerbroek

De groep was in die tijd de US al op haar retour , gezien teruglopende albumverkopen. In Nederland was het het laatste wapenfeit in de top 40 en de een-na best scorende plaat, gezien de de nummer 2 en de 10 weken in de enige echte. Tja, en dan die clip. In de clip gebeurt erg weinig, je ziet een wandelende spijkerbroek van Randi Brooks , die in vele bekende ’80’s – series heeft gespeeld. Randi in je video, dat is altijd leuk…en o ja:gestalkt door twee hitsige bandleden….moet een clip met Randi dan altijd een verhaal hebben?

Vastleggen in volledig scherm 5-11-2015 002047

Advertenties