Jan ten Hoopen – Je Bent alles(1989)


Goh, waar is Jan ten Hoopen eigenlijk? De zanger van ‘Je bent alles’ uit 1989 en..dat was het dan ook weer. Jan deed in dat laatste jaar van de 80’s het grote publiek denken aan de toen drie jaar eerder overleden Willem Ruis en dat is een grote factor geweest voor zijn overwinning bij Showmasters. Wat is Showmasters? Kom ik zo op terug. Eerst Jan.

Snelle start

Hoewel hij zeer zeker presentatietalent had, wilde Jan juist gaan zingen. Of dat de reden is dat meteen na zijn eerste hit niets meer van hem hoorden, blijft de vraag. Hij had immers in 1989 door alle publiciteit een vliegende start en haalde een behoorlijke 16e plek in de enige echte en kort daarna volgde een hele cd:’Eerlijk zeggen’.

Nou om eerlijk te zijn, ben ik hem daarna uit het oog verloren.Toch is hij zeer actief geweest en bracht hij in de 90’s nog meerdere cd’s uit. Tussen deze cd’s zat een new-age serie naar aanleiding van een eigen radioprogramma van Jan en een live-cd met zijn hele repertoire.

Aflopende carrière

Hij was kort geleden van plan om samen met zijn vaste begeleider Hans Stoop weer met nieuw werk te komen, maar volgens recente berichten gaat het niet zo goed met Jan. Erg jammer, want hij heeft  goede teksten en dat was in 1989 met “Je bent alles’ niet anders. Het was zo’n liedje dat er voor zorgde dat iedereen het nu nog steeds kent en ook kan meezingen.

Karoke kun je trouwens hierrr doen. Maar goed,  ik hoorde het liedje van de week weer en het deed me verwonderen waarom het uiterst succesvolle ‘Showmasters’ met presentatrice Sandra Reemer (Waar is Sandra? Daarr is Sandra) nooit meer is teruggekeerd op tv.

Showmasters

Want voor de nieuwe generatie: Showmasters was een soort Idols voor presentatietalent. Het werd maar twee seizoenen uitgezonden en vooral in 1989 kwam er een hele lichting nieuw talent bij die nog jarenlang op tv zijn geweest. Zo maakten we via dit programma kennis met Carlo Strijk, Marja van der Toorn(Sugar Lee Hooper), Willem Bol, Jochem van Gelder, Bart Bosch(winnaar 1990), Rolf Wouters en daar heb je hem weer, eerste winnaar Jan ten Hoopen.

Anonimiteit

En hoe verging het ze? Rolf Wouters, Jochem van Gelder en Marja van der Toorn zijn veruit het succesvolst geweest na hun doorbraak. Carlo Strijk en Bart Bosch hielden het ook lang vol, maar zijn door uiteenlopende redenen verdwenen in de anonimiteit. Willem Bol is na een korte tv-carrière ondernemer geworden.Eind goed, al…niet helemaal hoe het had moeten zijn. Hier zie je Jan live, hieronder ‘Je bent alles’ zoals we deze van de radio kennen. En voor dit item: dat was alles.

Vastleggen in volledig scherm 3-10-2015 170128

Advertenties

2 gedachten over “Jan ten Hoopen – Je Bent alles(1989)

Reacties zijn gesloten.