Stakka Bo-Here we go(1993)


Iedereen kent ‘Here we go’ van Stakka Bo, oftwel Bo Johan Renck. Samen met Oskar Franzén en Nana Hedin scoorde hij deze enorme hit in 1993. Over de zangeres in de video doen verschillende verhalen de ronde en één ding is zeker:Nana Hedin was de Zweedse Milli Vanilli aan het doen, want zij was het niet in de videoclip.

Alma Eklund

Volgens sommigen is de ‘zangeres’ in de video Dominika Peczynski. In die tijd was ze een veelgevraagd model. Dat zij het was, is naar mijn mening onwaarschijnlijk, omdat zij in 1992 toetrad tot de ook in Nederland bekende Army of Lovers. Met deze bekendheid bij het publiek, voer je geen playback-act op.

Nee, de enige andere naam die opduikt bij deze video is Alma Eklund, Jansson of Ufo. Was, want in 2003 pleegde deze zelfmoord door van het balkon te springen in het St Goran ziekenhuis te Stockholm. Althans, zo is het verhaal.Het werd op verschillende forums gemeld en ook op een oude blog van een vriendin lijkt er melding van gemaakt. Ze duikt nog vaak op, op diverse sites is ze te zien in andere clips(bv Di Leva) en een tribute, gemaakt door een fan.

Regisseur

Maar de werkelijke act was dus Stakko Bo zelf. Hoewel Stakko, verbastering of slang voor Stockholm, in NL juist bekend is van die ene plaat, is hij juist na deze plaat goed doorgebroken en is hij een veelgevraagd regisseur van korte films, reclames en muziekclips geworden. Twee jaar geleden kwam zijn eerste speelfilm uit.

Hiphop

En hoe is het met de andere figuren achter deze plaat? Oscar ging in 1994 solo en ging eerst de hiphop kant op, daarna bracht hij een reggea-album uit. En what about Nana Hedin? Die is blijven doen, waar ze goed in is, op de achtergrond blijven, maar zo nu en dan komt ze wel zelf in beeld.Al met al kwam de act Stakka Bo na hun 20e plek niet meer in de top 40 voor, maar ze zijn best allemaal goed terecht gekomen, behalve eentje dan helaas….

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s