City to City – The road ahead(1999)


Waar ken ik die plaat van? En is dat niet het liedje van die autoreclame? Van welke auto? Alleen maar vragen. Een reclame kan dus meer doen dan alleen een product aansmeren of iemand irriteren. Je kunt bijvoorbeeld de hit van 1999 op je naam schrijven. Dat overkomt City to City, oftewel bij het grote publiek bekend als Maarten van Praag en Sandro van Breemen. De oplettende lezer ziet al meteen dat de achternamen echte plaatsnamen zijn. Ja,want zo kwamen de heren met dit inkoppertje op de bandnaam.

Plaatsnamen

Was het een band?  Ja. ook  nu 11 jaar later, denken mensen nog steeds onterecht dat het gewoon twee reclamezangers zijn die na het succes van ‘The Road Ahead een duo gaan vormen. Nee, de groep bestaat al eerder, in 1997. Ze worden aan elkaar voorgesteld door Henk Temming nadat hij Van Breemen ziet optreden in het Vondelpark en iet ze gaan pas daarna de studio in om o.a dit nummer in te zingen.Niet alleen.Want ander misverstand:het was officieel helemaal geen duo

Allesbehalve duo

Ook Chip Visser, Edja Crnogorcevic, Erwin Steijlen, Han Dasselaar, Jan-Peter Bast, Jeroen Polderman en Tony Claessens zijn net zo goed bandleden. Nadat zij ‘The road ahead’ opnemen en het daarna wordt gekoppeld aan een reclame van Mitsubishi, gaat het hard. Ondanks de kritiek dat het nummer wel erg veel gelijkenissen vertoont met REM’s ‘Everybody hurts’, knalt de plaat binnen in de hitlijsten en wordt relatief langzaam en weken later nummer 1.

Vergetelheid

Hierdoor en door de net zo langzame weg richting exit, levert ‘The road ahead’ hen  volgens het systeem van de Nederlandse Top 40  in de allerlaatste weken van 1999 de titel ‘hit van het jaar’ op.Het kan dus niet op. Of eigenlijk wel. De band kan nimmer het succes evenaren en na een veel kleiner succesje is het voor de band over.Komt ook een beetje doordat Sandro van Breemen vertrekt in 2002. Hij richt Plaeto op en daarna doet Maarten hetzelfde met het voor de hand liggende Ma’rten. Van beiden horen we ook daarna niets meer. Het levenspad splitst.

Vastleggen in volledig scherm 22-11-2015 025007

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s