Two Man Sound-Disco Samba(1986)

Ik ben toch een beetje into de zomerhits op dit moment, dus laten we eer een uitpikken uit de jaren’80. Wat dacht je van Two man Sound? Zomerhit is trouwens een groot woord,zij loosden meer hun medley de top 40 in, maar ze worden steevast overgeslagen bij het stemmen voor de zomerse lijstjes. Een medley is een voorloper van de mix en de mash-up en klinkt daardoor wat oubollig, wellicht dat daar de reden ligt.

De Belgische act heeft niet lang hoeven na te denken over de groepsnaam. Het waren twee mannen die geluid tot een radiowaardige plaat probeerden te maken. Lou Deprijck en Yvan Lacomblez waren die gasten en ze zijn verantwoordelijk voor een hele grote hit die iedereen kent. Dan doel ik niet op deze, zij produceerden en schreven namelijk ook ‘Ca plane pour moi’ van Plastic Bertrand, oftwel Roger Jouret. Dat werd een wereldhit, later nog gecoverd door o.a.Leila K., terwijl de Engelse versie “Jet Boy Jet Girl,” van het project Elton Motello juist een maand eerder was uitgebracht. Het Engelstalige nummer was zeer controversieel , vanwege de tekst. Lou schreef daarom in het Frans een wat radiovriendelijkere versie en dat werd een succes, vooral doordat hier wel de airplay werd opgepakt. Succes heeft zijn keerzijde en dat is 9 van de 10 keer geld. Plastic Betrand en Lou kwamen tegenover elkaar te staan in een rechtszaak, omdat Lou de credits claimde. Volgens zijn zeggen was Plastic Betrand niet op komen dagen voor de opname en daardoor was het o.a door hem opgenomen. De rechter hoorde aan, luisterde en veegde het van de tafel.

INSTANT UPDATE:Lou heeft toch zijn gelijk gekregen…

Goed, terug naar Two men Sound. Ik gaf al aan dat acts die zomerhits scoren vaak als eendagsvliegen worden gezien. Dat is vaak onterecht en ook hier is er geen sprake van. Nee, Two man Sound had al in de jaren’70 bekendheid opgebouwd, met in NL een top40-hit.  Eendagsvlieg dus niet, maar na nadat deze plaat hun enige top 10-hit opleverde, keerden ze nooit meer terug in de top 40.

Advertisements

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s